انواع کیبورد و راهنمای خرید آن

 

کیبورد ها ، صفحه کلید هایی هستند که از تعداد زیادی کلید (حداقل 90 عدد) تشکیل شده اند. در زیر هر کدام از این کلید ها چیزی قرار دارد به نام رابر Robber که یا نقطه ای هستند و یا بصورت یک تکه ساخته شده اند ! البته برخی انواع فنری ارتجاعی نیز وجود دارد که کمی گران ترند . زمانیکه شما کلیدی را فشار می دهید ، این حرکت توسط رابر ، به بورد اصلی کیبورد منتقل شده و اطلاعات آن تماس از طریق پورت USB یا دیگر انواع پورت کیبورد ، به مادربورد کامپیوتر منتقل می شود.

اگر بخواهیم حفظ رویه کنیم و در ابتدا به تقسیم بندی کیبورد ها بپردازیم باید به حضورتان عارض شویم که کیبورد ها هم همانند موس ها به دو نوع با سیم و بی سیم تقسیم می شوند. نوع بی سیم مناسب کسانی است که در مواقعی نیاز پیدا می کنند تا در فاصله های بیشتر از طول سیم کیبورد ، قرار بگیرند و با آن کار کنند. به همین دلیل به سراغ اینگونه کیبورد ها که قیمت بالاتری نیز دارند می روند.

یکی از مشکلات موس و کیبورد های بی سیم ، منبع تغذیه ی آنهاست که با باطری تغذیه می شوند. پس همیشه باید مراقب میزان باطری موس و کیبورد خود بوده و ترجیحاً برای موارد اضطرار ، باطری های یدکی داشته باشید. خوشبختانه انواع مرغوب تر موس و کیبورد های بی سیم از مصرف بسیار پائینی برخوردارند ولی باز هم احتیاط حکم می کند که به این مورد توجه داشته باشید.

این دسته بندی تنها بسته بندی کلی برای کیبورد هاست و باقی اختلافات ، به امکانات و تعداد کلید های اضافی مربوط می شود. البته این امکانات در رده هایی چون : کیبورد های تایپ ، کیبورد های بازی و کیبورد های مدیا پلیر تعریف می شوند ولی ما در این مطلب به ویژگی های هر دسته اشاره می کنیم تا با اختلاف آنها بیشتر آشنا شوید.

در طول این سالها، سازندگان صفحه کلیدها یا همان کیبورد ها ، طرح های ارگونومی مختلفی را در محصولات خود پیاده سازی کرده اند که نتیجه ی آن ، وجود بیشمار نوع کیبورد در بازار است که هرکدام نیز قیمت های متفاوتی دارند.

اگر شما کیبوردتان را برای تایپ در نظر گرفته اید بهتر است قبل از خرید مدل آنرا ببینید با انگشتانتان کلیدهایش را لمس کنید تا ببنید برای تایپ طولانی مدت مناسب است یا خیر. تفاوت مشهودی که بین کیبورد های مختلف وجود دارد ، میزان سفتی کلید های آنان است. یعنی برای استفاده از برخی کیبورد ها باید فشار بیشتری به کلید های آن وارد کنید. یک کیبورد استاندارد و بر پایه اصول ارگونومی معمولا بدین شکل است که فشار وارده بر هر دو دست و انگشتان هر دوست یکسان است و همچنین کلید هایی که در زیر انگشتان کوچک و کناری قرار می گیرند نرم تر از کلید هایی که در زیر انگشتان میانی قرار می گیرند هستند. تایپیست های حرفه ای اهمیت این مسئله را به خوبی درک می کنند و با عوارض کیبورد های غیر اصولی کاملا آشنایی دارند. ولی اگر برای بازی یا موارد دیگری از قبیل کنترل مدیا پلیر ها در نظر دارید ، بهتر است به کلید های اضافه ی آن دقت کنید.

بسیار دیده شده که بازی خور ها هنگام خرید کیبوردی خاص ، چندین بار دستشان را بر می دارند و سریع بر روی آن می گذارند تا ببینند نحوه ی قرارگیری کلیدها با فرم دستان آنها همخوانی دارد یا خیر ! یا در بسیاری از مواقع ، کسانی که به دنبال کلیدهای اضافی برای کنترل برنامه های مختلف هستند ، به تنوع و تعداد کلیدها دقت می کنند تا حداکثر میانبرها و کلیدهای کنترلی را بر روی کیبوردشان داشته باشند.

هر انتظاری که از کیبورد دارید باید به یک مسئله توجه کنید و آن هم ارگونومیک بودن کیبورد است. کیبوردهای ارگونومیک شما را مجبور می کنند تا دستانتان را در حالت صحیح و استراحت قرار دهید. از دیگر ویژگی های کیبورد های ارگونومی ، کلیدهای آنان است. بسیاری از کیبورد های ارگونومی جدید ، دارای برجستگی یا زاویه ای یکسان در کلید هایشان نیستند پس نگران خستگی بیش از حد دستایتان در هنگام تایپ نباشید.

بهتر است که کیبورد دارای شیب قابل تنظیم باشد تا بتوانید در حالتهای خاص هم از آن استفاده کنید علاوه بر آن وجود لبه ای برای قرارگیری مچ نیز از موارد مهم در راحتی دستها به هنگام کار به حساب می آید.

شاید جالب باشد بدانید که اگر از جمله افرادی هستید که در شبها و تاریکی نیز با کامپیوتر خود کار می کنید ، برای شما کیبوردهای مخصوصی طراحی شده است. این کیبورد ها دارای نور پس زمینه ( زیر کلید ها ) هستند و می توانید در تاریکی شب آنها را روشن کنید . روشنایی کلیدها علاوه بر زیبایی بخشیدن به کیبورد ، باعث دیده شدن کامل کلید ها و حروف بر روی آنها می شود. حتی برخی کیبورد ها هستند که رنگ نور پس زمینه آنها قابل تغییر است و می توانید رنگ آنها را به دلخواه تغییر دهید.

برخی کیبورد ها بدون کلیدهای اعداد ماشین حسابی و برخی دیگر دارا می باشند. این کلید ها برای کسانی که کارهای مالی و حسابداری نیز انجام می دهند مناسب و البته ضروری است در غیر اینصورت وجود این کلید ها ، سلیقه ای است و ممکن است عده ای مایل باشند کیبورد های کوچکتر ( فاقد اعداد ماشین حسابی سمت راست ) را داشته باشند.

اگر به دنبال کیبوردهایی می گردید که آسانترین حمل و نقل را داشته باشند اخیراً کیبورد هایی به بازار عرضه شده اند که لاستیکی هستند و می تان آنها را جمع کرد ، تا کرد ، لوله کرد و به هر شکل دلخواه برای حمل آسانتر در آورد.

یک توصیه بعنوان نکته ی آخر یادآوری می کنیم و آن هم مربوط می شود به فاصله و منفذ زیر کلید های کیبورد. حتماً توجه داشته باشید که این فاصله یا زیاد نباشد یا اگر زیاد است به راحتی تمیز شوند. نفوذ گرد و غبار و احتمالاً مواد زائد به زیر کلید های کیبورد ، از آزار دهنده ترین مشکلات کیبورد هاست. برخی کیبورد های ارزان قیمت که فاصله ی کلید های آنها از سطح کیبورد بالاتر است و شکاف بیشتری دارند ، در مقابل آشغال های ریز ، حساسیت بیشتری دارند و ممکن است زودتر خراب شوند.

امیدواریم با در نظر گرفتن موارد بالا و توجه به گارانتی محصول ، مناسب ترین انتخاب و خرید را داشته باشید.

نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.